Η περιήγηση της ομάδας του Security Manager στη μεγαλύτερη έκθεση για τα συστήματα ασφάλειας στην Ευρώπη, συνεχίστηκε και τη δεύτερη ημέρα της IFSEC 2016

Σε ένα εντυπωσιακά μεγάλο χώρο, η Hikvision δικαιολόγησε απόλυτα το λόγο που την έχει φέρει στη κορυφή της αγοράς των συστημάτων βίντεο επιτήρησης, παρουσιάζοντας μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων από όλες της κατηγορίες βίντεο-επιτήρησης και όχι μόνο. Για την εταιρία ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσει real-time τη νέα εντυπωσιακή και βραβευμένη σειρά καμερών PanoVu, που σχεδιάστηκε για να καλύπτει αποτελεσματικά πολύ μεγάλους χώρους με μια μόνο κάμερα, προσφέροντας πανοραμική απεικόνιση. Επίσης, είδαμε ολόκληρη την οικογένεια προϊόντων Turbo HD 3.0 που αναβαθμίζουν μια αναλογική εγκατάσταση επιτήρησης σε αναλύσεις της τάξεως των 5 MP. Η εταιρία παρουσίασε ακόμα μια πρωτοποριακή Θερμική κάμερα που λαμβάνει εικόνες κινούμενα αντικείμενα με αναλύσεις της τάξεως των 640x512 pixels. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περίπτερο της εταιρίας ήταν δομημένο ανάλογα με τις κάθετες αγορές που απευθύνονται οι λύσεις που παρουσίασε.Την απαραίτητη ξενάγηση στο περίπτερο της Hikvsion ανέλαβε να μας κάνει ο Arno Tromp, Product Manager της εταιρίας για την Ευρώπη όπου μεταξύ άλλων μας εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που έχουν οι λύσεις που παρουσιάζει η εταιρία από τους επισκέπτες της έκθεσης.
Μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Arno Tromp στο Security Manager

Την απαραίτητη ξενάγηση στο περίπτερο της Hikvsion ανέλαβε να μας κάνει ο Arno Tromp, Product Manager της εταιρίας για την Ευρώπη όπου μεταξύ άλλων μας εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που έχουν οι λύσεις που παρουσιάζει η εταιρία από τους επισκέπτες της έκθεσης.
Μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Arno Tromp στο Security Manager
 
Βρεθήκαμε επίσης στο περίπτερο της Pyronix – ένα πολύ γνωστό και αξιόπιστο εδώ και χρόνια brand στο τομέα των συστημάτων συναγερμού – όπου στην έκθεση και μετά την εξαγορά της εταιρίας από την Hikvision έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας της εταιρικής ταυτότητας. Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει είναι η ποιότητα των λύσεων που παρουσίασε και αυτή τη φορά δίνοντας έμφαση στους ανιχνευτές ενσύρματους και ασύρματους για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογέsIFSEC 2016 – Οι ανιχνευτές εισβολών πάντα σε πρώτο πλάνοΠάντα στις εκθέσεις συστημάτων ασφαλείας, μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία προϊόντων, είναι αυτή των ανιχνευτών εισβολής σε προστατευόμενους χώρους. Αρκετές εταιρίες με ειδίκευση σε αυτό το τομέα, είτε ως αποκλειστική δραστηριότητα είτε ως μέρος ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων, παρουσίασαν και στη φετινή IFSEC τις προτάσεις τους.
Η Takex, που εστιάζει εδώ και πολλά χρόνια σε λύσεις περιμετρικής προστασίας με συστήματα ανίχνευσης υπέρυθρων δεσμών μετράει πάρα πολλές συνεχείς παρουσίες στην IFSEC. Και φέτος λοιπόν, η Takex είχε μια πάρα πολύ αξιόλογη συμμετοχή σε ένα καλαίσθητο περίπτερο το οποίο επισκεφτήκαμε και είδαμε όλες τις νέες προτάσεις της εταιρίας, όπως τον ανιχνευτή τετραπλής φωτοηλεκτρικής δέσμης TXF-125E που τροφοδοτείται με μπαταρία έχει δυνατότητα ασύρματης λειτουργίας και καλύπτει ανάλογα την έκδοση από 25 μέχρι 100 μέτρα αποστάσεις.
Στο περίπτερο της εταιρίας συναντήσαμε τον Mike Burgess αλλά και τον Κωνσταντίνο Βερανούδη από την Force που αντιπροσωπεύει εδώ και χρόνια την Takex στην Ελλάδα. Ο Mike Burgess μας μίλησε μεταξύ άλλων για έργα περιμετρικής προστασίας σε πάρκα φωτοβολταϊκών που έχουν εγκατασταθεί συστήματα της Takex αλλά και τη παγκόσμια δραστηριότητα της εταιρίας.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Mike Burgess στο παρακάτω βίντεο
 

Η Optex είναι μια από τις μεγαλύτερες που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο τομέα και είχε την ευκαιρία να προβάλει τις λύσεις στο περίπτερο της, που κέρδισαν το ενδιαφέρον πάρα πολλών επαγγελματιών. Συγκεκριμένα η εταιρία – τα προϊόντα της οποίας εισάγει στην Ελλάδα η G.I - παρουσίασε τον νέο ανιχνευτή SL-TNR της σειράς SmartLine - που θα βγει στην αγορά τον προσεχή Οκτώβριο – με δυνατότητα κάλυψης 30 ή 60 μέτρων και δυνατότητα τροφοδοσίας είτε ενσύρματα είτε από μπαταρία. Επίσης στο περίπτερο της Optex ενημερωθήκαμε και είδαμε από κοντά τους ανιχνευτές της σειράς VXI που σχεδιάστηκαν ειδικά για γκαράζ και αποθήκες σε οικιακό περιβάλλον που είναι ήδη best seller στην αγορά.

Μια εταιρία με ειδίκευση στους ανιχνευτές ηλεκτρονικής δέσμης για περιμετρική προστασία και δυναμική συμμετοχή στην έκθεση ήταν η Politec (στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την ΗΛΚΑ). Αυτή τη φορά εκτός από τις καταξιωμένες σειρές συστημάτων ηλεκτρονικών δεσμών όπως η PARVIS και η ALES η εταιρία παρουσίασε και μια νέα λύση που ακούσει στο όνομα GAPID και σχεδιάστηκε για να τοποθετείται σε περιφράξει και πύλες εισόδου, ανιχνεύοντας δονήσεις και άλλες καταστάσεις που δείχνουν προσπάθειες παράνομων εισβολών σε φυλασσόμενους χώρους. 

IFSEC 2016 –Texecom Connect μια καινοτομία με υπογραφή ποιότητας


Μια πολύ δυναμική συμμετοχή στη κατηγορία των συστημάτων συναγερμού κατέγραψε και φέτος η Texecom έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσει όλη τη γκάμα των λύσεων που διαθέτει καθώς και τις νέες τις προτάσεις.

Σε αυτές, δεσπόζουσα θέση στο περίπτερο της εταιρίας είχε η νέα πρόταση που ακούει στο όνομαTexecom connect και καλύπτει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο την απαίτηση για απομακρυσμένη πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα συναγερμού τους από οπουδήποτε και αν βρίσκονται προσφέροντας δυνατότητες χρονικού προγραμματισμού και ρύθμισης όλων των λειτουργιών του συστήματος με εύκολο και ασφαλή τρόπο. Η ολοκληρωμένη λύση  Texecomconnect περιλαμβάνει την εφαρμογή ConnectApp για Android και iOS smartphones καθώς και το Connect Hub μια μονάδα οικιακού αυτοματισμού που θα προσφέρει επαλήθευση των σημάτων συναγερμού μέσω video.
Στο περίπτερο της Texecom – τα προϊόντα της οποίας αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Alpha ltd – συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τον Greg Thornton όπου μας είπε πως η εταιρία φέτος επέλεξε να περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα, εστιάζοντας προς τους τελικούς χρήστες προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας και μια εμπειρία εύκολης διασύνδεσης του χρήστη με το σύστημα,
Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο
 
IFSEC 2016 – H AMC εκπροσώπησε επάξια την Ιταλική σχολή των συστημάτων συναγερμού


Εδώ και πολλά χρόνια στις εκθέσεις των συστημάτων ασφαλείας και ειδικότερα στους τομείς των συστημάτων συναγερμού, οι Ιταλικοί κατασκευαστικοί οίκοι έχουν μια σημαντική παράδοση διαθέτοντας ποιοτικές λύσεις που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών προστασίας.

Ένας βασικός εκφραστής αυτής της παράδοσης, είναι η εταιρία AMC που και φέτος έδωσε δυναμικό παρών παρουσιάζοντας πολλές πρωτοποριακές λύσεις όπως το νέο πανέμορφο πληκτρολόγιο αφής Unika 5 ιντσών με πολύ φιλικό γραφικό περιβάλλον χρήσης. Επίσης, σε πρώτο πλάνο στο περίπτερο της εταιρίας – τα προϊόντα της οποίας διανέμει στην Ελλάδα η Solo Security - ήταν η σειρά των πινάκων K που υποστηρίζουν cloud λειτουργίες άλλα και η εφαρμογή για smartphones AMC Manager που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πρόσβαση από το τηλέφωνο του κάθε χρήστη στους πίνακες των σειρών K και Χ.
Στο περίπτερο της AMC συνομιλήσαμε με τον Alessandro Berrini που μας δήλωσε την ικανοποίηση του για τις πολλές συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα στελέχη της εταιρίας με νέους εν δυνάμει και υπάρχοντες πελάτες ανά τον κόσμο και την θετική ανταπόκριση που έλαβαν τα νέα προϊόντα της εταιρίας. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι δήλωσε στο Security Manager o Alessandro Berrini.
 

Επίσης στο περίπτερο της AMC συναντήσαμε το Βασίλη Καραγιαννάκη – Διευθύνων Σύμβουλο της Solo Security που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την AMC – όπου μας μίλησε για την επιτυχημένη συνεργασία των δυο εταιριών στην Ελληνική αγορά και την προοπτική που υπάρχει για την ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Καραγιαννάκη στο Security Manager.
 
IFSEC 2016 – Καινοτομίες στα λογισμικά διαχείρισης βίντεο


Σίγουρα αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά τις εταιρίες που παρουσίασαν στην φετινή IFSEC λύσεις λογισμικού διαχείρισης βίντεο.

 Η Geovision είναι παραδοσιακά μια εταιρία που αναπτύσσει VMS και πολλές άλλες λύσεις στο τομέα της επιτήρησης με βάση την IP τεχνολογία. Στην φετινή IFSEC παρουσίασε το νέο GV-VMSvideo management system που έχει τη δυνατότητα να καταγράφει μέχρι 64 κανάλια από κάμερες της Geovosion αλλά και άλλους κατασκευαστές. Το λογισμικό διακρίνεται για την ευκολία χρήσης και τις πολλές έξυπνες λειτουργίες video analytics που ενσωματώνει, ενώ χάρη στο webcam server επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του.
Επίσης, η εταιρία παρουσίασε τη σειρά καμερών Target που υποστηρίζει τη τεχνολογία starlight, επιτυγχάνοντας αποτελεσματική απεικόνιση στο σκοτάδι σε 30 μέτρα χάρη στα IR LED που ενσωματώνει.
Στο περίπτερο της Geovision συνομιλήσαμε με την Chrisitne Wang η οποία μας ανέφερε χαρακτηριστικά πως η εταιρία αποτελεί πλέον έναν πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων για πάρα πολλές κατηγορίες συστημάτων ασφάλειας. Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στην νέα IP speed κάμερα PPTZ της εταιρίας (PTZ + FISHEYE) που υποστηρίζει πανοραμική απεικόνιση στα 7 MP.
Δείτε όσα μας δήλωσε η Chrisitne Wang από την Geovision στο παρακάτω βίντεο
 

Μια από τις εταιρίες αυτές, με δυναμική παγκόσμια δραστηριότητα – που στην Ελλάδα συνεργάζεται με την εταιρία e-develop – είναι η Luxriot, που παρουσίασε το Luxriot EVO ένα καινοτόμο νέας γενιάς σύστημα διαχείρισης video το οποίο διαθέτει πολλά επιμέρους εργαλεία όπως για παράδειγμα το LPR για την αναγνώριση και καταχώρηση πινακίδων αυτοκινήτων, το FR για τη βιομετρική αναγνώριση προσώπων, αλλά και το VCA για την υποστήριξη λειτουργιών videoanalyics.
Στο περίπτερο της εταιρίας Luxriot είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον Lambro Papazi που μας τόνισε χαρακτηριστικά ότι το νέο Luxriot EVO περικλείει 10 χρόνια τεχνογνωσίας που έχει η εταιρία σε αυτό το τομέα και διακρίνεται για τις προηγμένες λειτουργίες που προσφέρει αλλά και την ευκολία χρήσης του για τους τελικούς χρήστες.
Δείτε όσα μας είπε το στέλεχος της Luxriot στο παρακάτω βίντεο
 

Το νέο κορυφαίο σύστημα διαχείρισης video της Axxonsoft, που βρίσκεται στην έκδοση 4 και κυκλοφόρησε πρόσφατα παρουσίασε η ομώνυμη εταιρία με την ευκαιρία της έκθεσης. Το Αxxon Next 4 VMS προσφέρει πολλές δυνατότητες τις οποίες μας ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Στεμπλόβσκι τον οποίο συναντήσαμε στο περίπτερο της εταιρίας μαζί με τον Γιώργο Σκούρα από την Novo Technologies που αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο της Axxonsoft για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας το νέο λογισμικό υποστηρίζει νέες προηγμένες δυνατότητες analytics και περισσότερες επιλογές προγραμματισμού όπως επίσης και άμεση αναζήτηση καταγεγραμμένου video ενώ ξεχωρίζει για τον διαδραστικό τρισδιάστατο χάρτη.
Δείτε παρακάτω όσα μας ανέφερε το υπεύθυνος της AxxonSoft για το νέο λογισμικό και τη συμμετοχή της εταιρίας στην έκθεση
 
IFSEC 2016 – Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης κερδίζουν στην IFSEC τη θέση που τους αξίζει


Μπορεί οι εταιρίες που ειδικεύονται στα συστήματα ελέγχου πρόσβασης να μην έχουν τόσες πολλές συμμετοχές στην IFSEC όσο στις άλλες κατηγορίες συστημάτων, όμως σίγουρα ξεχωρίζουν για τα περίπτερα τους, αλλά κυρίως για τις προτάσεις που παρουσιάζουν τις οποίες συνεχώς αναβαθμίζουν τεχνολογικά προκειμένου να καλύπτουν τις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς σε αυτό το κρίσιμο τομέα.
Ένα από τα πλέον γνωστά και καταξιωμένα brand στο συγκεκριμένο τομέα είναι σίγουρα αυτό τηςHID που και φέτος έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του, σε ένα περίπτερο μεγάλων διαστάσεων και πολλών προϊόντων. Μεταξύ πολλών προτάσεων της εταιρίας είδαμε να προβάλλονται ιδιαίτερα το σύνολο των λύσεων Mobile Access που δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο χρήσης μπορεί να αξιοποιεί την φορητή συσκευή του προκειμένου να πιστοποιεί την ταυτότητα του. Φυσικά η εταιρία παρουσίασε και τις νέες έξυπνες κάρτες έλεγχου πρόσβασης με την ονομασία 500x iCLASS Seos που υποστηρίζουν συνδυασμό λειτουργιών για εφαρμογές φυσικής και ψηφιακής πρόσβασης.
Επισκεφτήκαμε επίσης το περίπτερο της εταιρίας Paxton - που ειδικεύεται στον εξοπλισμό ελέγχου πρόσβασης μέσω IP τεχνολογίας - στο οποίο κυρίαρχη θέση είχε η πλατφόρμα net10 που μετουσιώνει σε πράξη την ενοποίηση των λύσεων έλεγχου πρόσβασης με τον κτιριακό αυτοματισμό και τη διαχείριση IP video, προσφέροντας λειτουργικότητα και δυνατότητα διασύνδεσης μεταξύ μονάδων διαφορετικών εφαρμογών και τεχνολογιών.
Ρεπορταζ για το security manager  Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΝΝΗΣ

Σχόλια